Jaana Pelkosen puhe Haaviston kampanjan avajaisjuhlassa 3.10.

Lämmin kiitos vapaaehtoisille isosta urakasta! Olen saanut luvan kertoa täällä kerättyjen korttien määrän. Syyskuun loppuun mennessä on kerätty 48 000 kannattajakorttia!

Olen Jaana Pelkonen ja minulla on suuri kunnia olla kanssanne täällä tänään tulevan presidenttimme Pekka Haaviston kansalaisvaltuuskunnan puheenjohtajan ominaisuudessa. Kansalaisvaltuuskunnan jäsenet edustavat tosiaan suomalaisten moninaisia elämänaloja, osaamista ja yhteiskunnallisia suuntauksia. Ihmisiä, jotka jakavat samat humaanit arvot Pekan kanssa. 

On ilo nähdä niin monta meitä Pekan tukijaa, jotka uskovat Pekan tavoin parempaan maailmaan, luottavat hyvyyden voimaan ja ihmisen kohtaamiseen. Se on yksi Pekan vahvuuksista – yhdistää erilaisista taustoista tulevia ja osaavia ihmisiä toimivaksi, toisiaan kunnioittavaksi kokonaisuudeksi, jossa ketään ei suljeta pois.

Suomi ansaitsee turvallisen, arvostavan ja kunnioittavan keskusteluilmapiirin. Suomi tarvitsee presidentin, joka pysähtyy juttusille muun muassa huoltoasemilla ja muutenkin ihmisten arjessa. Ihmisten kohtaamisissa Pekka on kotonaan. Niin presidentin kuuluukin olla – tuntea kansansa. 

Elämme tällä hetkellä hyvin erilaisessa maailmassa kuin Pekan edellisinä presidentinvaalikampanjavuosina 2012 ja 2018. Pekan kannatus ei ole noilta ajoilta laskenut, päinvastoin! 

Nyt jos koskaan, sekä Suomi että planeettamme, tarvitsee maltillisen ja sovintoa hakevan keskustelijan. Tarvitsemme valtakunnan ja koko maailman sovittelijan. Suomi on ollut ennenkin esimerkkinä tasa-arvon ja diplomatian kysymyksissä. Suomen paras käyntikortti on inhimillisyyden ja toivon kasvot omaava presidentti.

Me kaikki täälläolijat jaamme saman itsetutkiskelun, jonka seurauksena päätös seistä Pekan joukoissa on selkeä: valintamme on inhimillinen instituutio – ihmisen näköinen Suomi ja Pekka sen presidentiksi!

Yhteisinä työvuosinamme eduskunnassa olen saanut oppia Pekalta diplomatiaa ja sydämen viisautta. Tilanteessa kuin tilanteessa Pekan päämäärätietoisuus, rauhallisuus ja lämpö ovat luoneet ympärillemme turvallisen tilan. Hänen arvonsa: suvaitsevaisuus, sivistys, avoimuus, humaanius sekä ainutlaatuinen toisen ihmisen kohtaamisen taito ovat tehneet minuun syvän vaikutuksen. 

Mihin Pekka meitä täällä paikallaolijoita tarvitsee? Edustamaan Suomen kansan sydämen viisautta. Osa meistä onkin jo täyttänyt kannattajakortin. Vaikka korttikeräykseen on tullutkin kortteja jo kunnioitettava määrä, niitä kannattaa kerätä edelleen. Allekirjoitukset eivät ole tärkeitä pelkästään meille Pekan kampanjoijille tuen signaaleina, vaan tarjoavat myös mahdollisuuden monelle ilmaista konkreettinen kannatuksensa.

Presidentinvaalikampanjan tekeminen on aitoa demokratiaa, sillä se perustuu vapaaehtoisuuteen ja yhteisön voimaan. Me kaikki vapaaehtoiset olemme se moottori, joka tuo kampanjaan pöhinän ja hyvän energian – ihmisennäköisen ja kuuloisen meiningin. Vaikka tämä porukka on tehokas, se ei ole kone. Se on iso sykkivä sydän, joka vie kampanjan komeasti maaliin.

Kolmas kerta toden sanoo: Suomen tasavallan presidentti 2024 on Pekka Haavisto!

%d bloggaajaa tykkää tästä: